Az előző bejegyzés (a Parfümmaffia) kapcsán eszembe jutott az ügynökökhöz nagyon hasonló tevékenységet folytató, szintél leszólító és már-már modortalanul beszélgetésbe elegyedő "faj" az adománygyűjtők. Fellelési helyük változó. Utolsó ismert tartózkodási helyük - Szeged közismert sétálóutcája - a Kárász utca.

greenpeace[1].pngTavaly nyáron történt, hogy a Kárász utcán átsuhanva, leállított egy védencéhez hasonló méretű Bálnavédő "Green Peace" aktivista. Mondjuk ő kimondottan kedves volt és bár tényleg siettem megálltam pár percre kifejteni neki, hogy miért nem vagyok hajlandó pénzt adni az állatok megmentésére.

Ezt talán még egy későbbi posztban taglalni fogom de kisvárosiként engem felettébb bosszant, hogy olyan állatokat istenít a mai társadalom (akár kutya-macska, akár óriásbálna) akiket egyrészt vagy mi (az emberi faj) sodortunk bajba vagy abszolút kellemesen ellenének a mi ajnározásunk nélkül is.

Szinte biztos vagyok benne, hogy még fogom a válltáska-kutyákat és a műkörmös-parfümözött cicákat szidni... illetve nem őket, hanem a gazdáikat (akik önkényes módon az állat apjának és anyjának hívatják magukat) és azt az elit társadalmat, ahol egy állat sokkal fontosabb mint maga az ember (akár beteg-sérült gyerekről akár magatehetetlen vagy korlátozott felnőttről is legyen szó).

Vajon miért istenítünk egy - bár kedves de teljesen felesleges jószágot amikor körbenézhetnénk és láthatnánk, hogy hányan éheznek a világban, mennyi gyerek nem kap megfelelő nevelést vagy orvosi ellátást, hányan küzdenek mások életéért vagy azok biztonságáért (pl gyermekmentősök, orvosok, ápolók, tűzoltók stb.) és mégis a legtöbben ezeket figyelembe sem veszik, hogy hasonló tevékenységeket támogassanak vagy közvetlenül végezzenek önkéntes munkákat mások testi-lelki segítségéért, helyette inkább azon aggódnak mi lesz szegény óriás bálnával vagy milyen alom nem dörgöli ki szegény cicuska lábát a panellakásban.. igen, biztosan Isten a macskát és a kutyákat panellakásba szánta....

Szóval én ilyen tevékenységeket mint a túlzásba vitt állatszeretet (ami súrolja az animal pornó határait, hiszen hány tizenéves lány csókolgatja a kutyáját és nevet ha annak nyelve összeér a sajátjával.. pfujjj) és a radikális állatvédelem (és most nem az állatkínzás mellett vagyok, hiszen az kapja is meg méltó büntetését aki szórakozásból kínoz egy másik élőlényt, de az Animal Planeten felnevelt nemzedék már sajnálja ha egy kutyát az udvaron tartanak és nem prémium minőségű tápot kap..) valamiért nem tudom támogatni.

Szerencsére a monológom után, az az aktivistalány megértette az érvelésemet és vidáman ballaghattam tovább dolgomra...

- gTe

Címkék: szeged állatvédelem kárász utca green peace óriásbálna

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása